sâmbătă, 12 ianuarie 2008

12 ianuarie

Nevoia de Dumnezeu - programata genetic ca si nevoia de sexul opus...

7 comentarii:

Unknown spunea...

Pentru inceput e destul de bun. Cred ca ma asteptam sa fie mai detaliat mesajul. Nu toti oamenii pot completa cu imagini personale pornirile tale metafizice. Nevoia de dumnezeu, poate fi o parte a supraeului, atunci cind nu esti multumit cu ce-ti ofera educatia sau mai bine zis cei 6-7 ani de-acasa. Cred ca mesajul tau suna mai degraba poetic ai putea incerca o poezie. Poate te face sa te simti bine. Poti incerca pe www.poezii.biz .

Roxana spunea...

Vezi mai cata intelepciune a avut D-zeu, ce te faceai tu daca nu programa genetic si nevoia de sexul opus:-)))

poonjaji spunea...

smecher--asociaza sexul cu divinitatea--omul e animal social-animal divin hmmm--paote--da cred in acest caz teoria poate fi corecta din perspectica reincarnarii--ca asa ajunge omul la sexuk opus repede da la Dumnezeu...cred ca ii trebuie mai multe vieti..

Catalina spunea...

Un profesor de engleza de-al meu spunea ca intreband o fetita ce este Dumnezeu, aceasta si-a facut mana caus si a dus-o la barbie si sufland...a apus: "Acesta este Dumnezeu...". E mai mult decat instinct, mai mult decat poezie...e tot ceea ce suntem...

Anonim spunea...

Corpul nostru este capabil de a genera cele mai inalte si nobile sentimente, dar oricat de elevate ar fi ele, sunt totusi in corpul nostru si nu in afara lui, iar aceasta capacitate presupune ca suntem programati sa putem crea aceste stari. Si unde in alt loc sa fie inregistrata aceasta programare decat in codul nostru ADN :). Deci nu doar in spirit este scanteia divina ci inclusiv in trupul nostru "precum in cer asa si pe pamant" vorba lui Iisus.

Unknown spunea...

Noverim me, noverim te (lasa-ma sa ma cunosc, lasa-ma sa te cunosc), se ruga Augustin cautand sa afle cine este Dumnezeu. Daca e sa vorbim despre Dumnezeu ar trebui sa acceptam ca El este creatorul lumii, ca este omniscient, omniprezent, atotputernic etc. Unde incape atunci genetica? Si ce sens ar mai avea ea? Dumnezeu ar putea fi cunoscut/contemplat pe calea extazului mistic (mistic=un alt fel de ratiune caci vine de la grecescul myo care inseamna a initia intr-un cod secret, a inchide ochii). Dumnezeirea scapa oricarei determinatii omenesti, e dincolo de puterile judecatii si intelegerii. Asa incat programarea genetica e a unora care nu au nevoie de Dumnezeu.

Ovidiu spunea...

Daca Dumnezeu e creatorul nostru si e omniprezent atunci e prezent si in codul genetic, evident! El l-a creat. Cunoasterea programrilor genetice inseamna cunoasterea naturii umane, pentru ca acolo este inregistrata si nu in alt loc. Daca ajungem sa o cunostem ne intalnim inevitabil cu acea nevoie fierbinte de Creatorul nostru.