joi, 24 ianuarie 2008

24 ianuarie

Cand faci lucrurile total (mintea, inima si corpul unite in actiune) esti fericit, cand le faci numai cu o parte din tine te simti nefericit, pentru ca partea se misca separat de intreg.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pai dc nu exista unitate intre minte inima si corp apar si dezechilibrele psihice; esti sanatos atunci cand mintea gandeste ca inima si trupul actioneaza dupa cele doua....

Anonim spunea...

Pai da, daca faci numai ceea ce vrea inima, faci nefericita mintea, iar daca faci ceea ce zice mintea ca trebuie faci nefericita inima. Din pacate uneori mintea zice bine ceea ce zice, dar esti controlat de ceea ce simti, de exemplu de atasamente fata de persoane care nu merita... e destul de complicat. Si in astfel de cazuri trebuie sa asculti doar de minte si sa lupti cu ceea ce simti o vreme, pana iesi la liman, ca altfel te autodistrugi. Si dupa o vreme va reusi si inima sa fie fericita. Treci printr-o nefericire de moment pentru a fi fericit mai tarziu.Si dupa o vreme va reusi si inima sa fie fericita.

Anonim spunea...

Eu as merge pana la a spune ca nu poti face nimic partial...in orice actiune exista sentiment, chiar daca se cheama si indiferenta. In orice sentiment exista actiune. Nu o spun eu, o spun psihologii. Doar printr-un exercitiu al imaginatiei putem detasa o parte din noi de cealalta...

Anonim spunea...

Adevarul este intotdeauna frumos dar frumusetea nu este intotdeauna adevarata!

Unknown spunea...

Minte, inima si corp unite in actiune e rarisim, aproape imposibil de trait; fericirea nu poate fi atinsa; realizarea ei depaseste puterile noastre; avem parte doar de surogate, substitute de fericire: bucurii intense dar trecatoare, prestigiu, prosperitate, impliniri, beatitudine, exaltare etc. Viata in sine e incertitudine; putem vorbi atunci de fericire? Totul e efemer si nici o valoare lumeasca nu poate garanta fericirea adevarata. Nevoia de fericire insoteste insa omul in viata si de aceea ne place sa credem ca avem parte de ea; e doar o iluzie. Dar chiar asa, fericirea nu isi epuizeaza calitatea de a fi in permanenta dorita.

Roxana spunea...

Mai, acum depinde cu cine ti le unesti...;))