vineri, 5 septembrie 2008

5 septembrie

Spiritul tau e direct legat de genele tale, iar progresul si nemurirea lui ... sunt principalele programe inregistrate acolo.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ideea ca spiritul e legat de materie poate parea erezie dar, nimic mai evident ca acest lucru ….
Cred ca putem vorbi intr-o anumita masura de un “ADN spiritual” desi pare a fi mai mult o licenta poetica decat un enunt stiintific, totusi, fara a se sti cu exactitate cauza si efectul, este clar ca spiritualiltatea (care e strans legata si de emotii*) este o trasatura care a influentat cursul si evolutia speciei umane mai mult decat ne putem imagina si e aproape logic sa fie continuta cumva in materialul genetic al acesteia. Acest lucru nu o face sa fie mai putin valoroasa pentru noi, poate doar rationamentele noastre, inguste, vad lucrurile astfel.
Pare ca evolutia spirituala a omului a dus in cele din urma la nevoia de nemurire: ca orice specie, omul e setat sa perpetueze specia cat mai eficient astfel incat sa evite extinctia insa, evolutia cerebrala, evolutia tehnicii a industiei precum si toate normele morale au dus spre o crestere exponentiala ce ar putea duce in cele din urma tocmai la contrariu, adica la colaps si extinctie. In aceste conditii nemurirea pare sa se fi nascut in om ca o un instinct de perpetuare a peciei prin spirit, perpetuare care sa poata transcede orice obstacol. Nemurirea este astfel o forma de perpetuare dar care in acelasi timp se transcede pe sine. Desigur evolutia spirituala insa, nu trebuie inteleasa ca un proces ascendent, liniar ci mai degraba ca evenimente conditionate dar simultane … Totusi, nemurirea exista, dar nu sub forma in care ne-o inchipuim si probabil vom fi uimiti si noi de cata inteligenta si iubire exista in gene si in spirit.

Ovidiu spunea...

Nu stiu daca genele sunt total separate de spirit, sunt efectul lui, sau sunt o parte din el. Ceea ce e evident este sentimentul incercat de toti copii si nu numai, si anume ca ei sunt nemuritori, ca ei nu vor muri niciodata, iar aceasta nu este o idee, ci o senzatie foarte clara si precisa.
Avand in vedere ca ei nu sunt inca stampilati de cultura societatii, si sunt foarte aproape de momentul nasterii, la doar cativa ani de momentul in care erau doar un ADN. Acest sentiment al nemuririi, resimtit fiziologic in corp, foarte probabil efectul unor combinatii anume de hormoni existente in organism, are mai multe sanse de a aparea datorita dezvolarii si actiunii genetice care influenteaza constant si continuu toata structura organismului decat din contacte intuitive cu un spirit mai mult sau mai putin separat de planul material. In momentul in care aceste senzatii se transforma in idei, e cam clar de unde provin aceste idei si cine le sustine fiziologic prin trairi mai mult sau mai putin intense sau inalte. Genele si programele genetice de a supravietui la infinit sunt cele ce genereaza senzatia de vesnicie si nemurire, de transcendere a mortii propriului corp.

Nu stiu cate informatii pot fi stocate intr-un ADN, nu stiu daca poate fi stocata acolo memoria unei vieti intregi sau mai multe, care e modul de stocare a informatiilor, dar, as putea spune ca acolo este locul spiritului care se incarneaza din corp in corp si evolueaza printr-un upgrade genetic specific orientat spre ceva anume.... dar bineinteles ca .... nu o voi face.

Anonim spunea...

In privinta legaturii existente intre gene si spirit, cred ca tot ceea ce suntem este intr-un fel sau altul determinat de gene, e si normal asa, este forma sub care existam in aceasta lume, asta nu inseamna ca exista numai determinism genetic si ca nu exista libertatea unei alegeri sau o evolutie a persoanei de orice natura. Cred ca si aceasta evolutie este apoi inscrisa in celule noastre si face parte din zestre ereditara pe care o transmitem urmasilor nostri, iar aceasta poate fi astfel imbunatati sau nu…depinde de noi.
Referitor la nemurire cred totusi ca trece dincolo de gene atat timp cat noi ca persoane suntem nemuritori desi ADN-ul nostru se pare ca nu …