sâmbătă, 1 august 2009

1 august

Sinceritatea fata de tine si fata de altii te elibereaza ... si ce daca? se inghesuie cineva?

3 comentarii:

Unknown spunea...

Cred ca sinceritatea e mai mult o stare afectiva decit un fapt comprehensiv.Poate fi considerata doar groso modo ca o realitate ca de altfel ar deveni plictisitoare.
Numai daca te gindesti cit de plictisitor poate fi cineva care intra in detaliu.

Ovidiu spunea...

O societate in care e foarte importanta imaginea determina membrii societatii sa prezinte altora o imagine cat mai vandabila. Automat si coerent, membrii societatii ajung sa se autoconvinga de realitatea acelei imagini si si-o prezinta si lor insile ca fiind consistenta.
Sinceritatea poate fi plicticoasa ca si efect asupra altora, atunci cand le spui aspecte negative, neincredre etc. detaliate, cam asa e. Ca stare emotionala generata, insa e pozitiva. Mai mult, sinceritatea fata de altii presupune si sinceritatea fata de tine insusti, iar aici e valoarea cea mare, pentru ca atunci cand o persoana este foarte sincera cu ea insesi, indiferent de obiectivele pe care le are, resursele interioare se contecteaza mult mai usor intre ele si conlucreaza impreuna pentru aceleasi obiective. In concluzie, mai multe zone din creier se activeaza si conecteaza intre ele, glandele hormonale ce asigura starea emotionala si resursele fizice iarasi lucreaza conectate la aceleasi obiective, iar asta pare a fi un castig real pentru fiecare si un motiv intemeiat de a fi sincer maxim cu el insusi.

Ovidiu spunea...

Sinceritatea te face puternic chiar si atunci cand recunosti ca esti slab. Cu toate astea, uneori ramai mai puternic daca spui o minciuna frumoasa decat un adevar urat. Pe termen lung insa e mai productiva sinceritatea.
Nu incercati asa ceva in viata personala, va arata cu totul altfel!