duminică, 22 iunie 2008

22 iunie

RETURN TO INNOCENCE .... OR ..... RESET TO HUMAN DEFAULT SETTINGS....

and more in this line ... Return to innocence

12 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca dam un reset ca e mai simplu..chiar asa de ce oare nu ne-o fi prevazut si pe noi cu un buton de reset...offff, acum trebuie sa ne batem noi capul si destinul sa-l formam...greu..:))

Anonim spunea...

Return to innocence ... or ... go further...!!!

Anonim spunea...

Ar fi super sa avem un buton pe care sa apasam, si sa realizam schimbarile automat. Este interesant cum vine omul presetat cu niste senzatii pe care nu si le poate explica. Dar pe care le traieste cu intensitate.
Intrebarea ar fi care sunt setarile initiale/default, cele dupa care este nostalgic individul si pe care le cauta chiar si inconstient de-a lungul vietii. In principiu specia din care facem parte ca si celelalte vine cu doua programe de baza - sa supravietuiasca la nesfarsit si sa se imbunatateasca pe masura ce trece timpul. Toate acestea le realizeaza prin principalul proces – inmultirea (foarte precis si complicat conditionat, pentru a nu avea loc oricum). Aceste programe copilul le simte foarte intens in format emotional - stie sigur ca nu va muri niciodata, este convins de asta (program) / stie ca universul se invarte in jurul lui (specia cea mai evoluata) / si simte ca se va dezvolta continuu.
La un moment dat, aceste programe nu mai sunt resimite, ele trec intr-un fond secundar din moment ce individul intra in procesul de atingere a programelor. Adica intra in cercul vicios al cautarii si realizarii unui upgrade genetic - dupa care este recompensat sau pedepsit emotional din interior. Tot acest proces formeaza viata emotionala (de cuplu/ri a individului), si interesant este ca el se deconecteaza de acele programe esentiale pe care le simte active initial, si tocmai pentru a face posibila implinirea lor se realizeaza decuplarea. (daca nu s-ar inmulti, nu ar supravietui la infinit, dar pentru a grabi inmultirea trebuie anulata senzatia vietii vesnice).
Acest moment al decuplarii (de regula este recompensat pozitiv) este asociat cu pierderea inocentei, probabil momentul evocat in religie asociat cu pierderea fecioriei etc.
Daca un calugar ramane fecior, el nu mai intra in acest proces (de inmultire, care este modul unic de indeplinire a vesniciei si imbunatatire a speciei). El poate ramane conectat cu programele pe care le simte active si in plan principal - acela de vesnicie si de evolutie continua.
Persoana care a intrat activ in proces si este decuplata de programe, devine captiva in conditionarile specifice speciei. Insusi structura biochimica a corpului se modifica, si urmeaza sa se adapteze procesului de upgrade. Aceste conditionari de regula devin bariere in calea senzatiilor clare ale programelor resimtite in copilarie, numite metaforic si colectiv "inocenta."


Toate aceste senzatii pot fi explicate si pe alte cai.

Anonim spunea...

Ma intreb de unde vin presetarile astea…si cum de … chiar daca au un scop atat de clar precum vesnicia speciei nu reusesc sa-i faca fata totusi, caci, la scara istorica si speciile sunt la fel de trecatoare precum si indivizii… Ma gandeam ca poate modul in care construim noi toate aceste rationamentele atat de interesante si incitante este gresit in sine…caci de nu ar trebui sa aiba logica pana la capat si nu prea o au…poate desi pare atat de evident ca scopul fiecarui individ este sa-si asigure supravietuirea optima astfel incat sa produca urmasi mai buni … de fapt nu este acesta; poate atat reusim noi sa vedem ..
Interesant cum vezi trecerea asta de la “inocenta” copilariei da “maturitatea” adultului…stii sunt cazuri in care lipsa unei proteine sau a unei enzime inhiba tot acest proces de dezvoltare neurologica normala si adultul ramana prins in aceasta “asa spusa inocenta” si desi toate setarile lui initiale par a fi impietrite…o setare se activeaza totusi indiferent cat de inocent a ramas, cea de reproducere…pana la urma inmultirea nu e un proces calitativ ci cantitativ … pe specie o doare fix in cot daca ai trecut de la “inocenta” la …altceva, ea vrea sa te inmultesti :)…
…si altecva tot interesant e ca s-a observat la animale ca in perioada de "inocenta" a lor par a fi foarte diverse in manifestari si inteligente…in timpul jocului pot veni cu solutii de-a dreptul uluitoare dar odata ce trec la functia de inmultire se “prostesc”…ma gandeam ca te contrazic si am observat ca lucru asta sustine de fapt ultima ta idee…mie imi place ca eu ma dau cu parea despre orice dar eu sunt in ceata totala mi se pare ca orice rationament e putin adevarat chiar daca se contrazic … pana la urma toate aceste mituri despre inocenta, maturitate, fruct oprit, caderi si altele sunt foarte intelepte si revelatoare daca reusim sa trecep peste interpretarile strict morale

Anonim spunea...

Cred ca imi place subiectul, desi pare sec, procesul pare orientat invers.

Cu toate astea, provocatoare contradictie si daca tot vrei sa vorbesti despre ceea ce nu ai habar .... la fel ca si mine de altfel =))), spune te rog cine creeaza ADN-ul (principalul organ al speciei-prevazut cu o multime de coduri si parole)? Materia, viata, regnul sau specia?, iar apoi - cine seteaza materia sa creeze viata in orice moment intalneste conditiile prielnice?
Pentru ca ulterior viata sa subordoneze si exploateze materia. Aici intalnim niste obiective supraordonate - una contribuie la crearea alteia, pentru ca apoi sa devina instrumentul celei create.

PS: O teorie a haosului nu intra in discutie, iar proteina de care spui are atata putere, pentru ca a fost investita cu responsabilitatile mentionate.

Anonim spunea...

…problema care se punea e daca a aparut intai AND-ul care inseamna INFORMATIA sau proteinele care ar fi CUVINTELE prin care poate fi vehiculata aceasta informtie…multe teorii sustineau ca proteinele ar fi aparut primele dar cele mai credibile teorii sunt cele care postuleaza ca datorita impulsului materiei de autoorganizare s-ar fi creat in mediu o multitudine de molecule de AND dintre care cele mai bine organizare ar fi reusit sa dea nastere cuvintelor…in ce priveste cine face setarile … in toate teoriile exista cate o constata sau cate ceva inexplicabil…spre exempu “impulsul de autoorganizare” e clar ca exista e folosit sa explice mereu tendinta materiei de a evolua…dar ce este…?
Iar proteina aia asa a ajuns ea sa fie importanta ... cu cat e mai complex un organism cu atat mai mult fiecare componeneta, cat de neinsemnata o fi ea, are o putere mai mare…interesant chestia asta…

suraj spunea...

Doamne Dumnezeule dar numai stiinta...DAR MISTICA arta ...in fine cred ca sunt modalitai de a intelege dar fara calea de mijloc...stiinta fara mistica ...ma intreb daca niste oameni asa stiintifici mai simt imboldul de a simti misterul?...de a simti fiorul mistic...daca dincolo de minte ii mai misca ceva...BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

Ovidiu spunea...

Condus de un imbold puternic am simtit dorinta de a intelege misterul care sta in spatele aparitiei vietii. Mi se pare foarte interesanta perspectiva mentionata si "impulsul de autoorganizare" al materiei, daca materia se organizeaza in viata, asta inseamna ca viata e doar o anumita forma de organizare a materiei, si pare impropriu sa ii spunem viata si sa o caracterizam ca diferita de materie, pentru ca in aceste conditii materia este doar viata la un nivel mai simplu de organizare. Daca materia face toate astea, asta ar presupune ca o face pentru ca poate, pentru ca vrea (are vointa proprie) si pentru ca stie cum (inteligenta extema) -calitati apreciate ca apartinand viului constient si superior.

Aici probabil fizicienii au anumite raspunsuri si metafizicienii niste teorii, impulsul de autorganizare nu pare a fi cuprins nici in ADN-ul informational, nici in proteinele care se formeaza, si probabil nici in acele particule din care sunt formate cele doua. Asta inseamna ca viata nu e cuprinsa nici in materia observabila, si automat nici in trupul "viu" ci ea este cea care organizeaza materia. Acest impuls pare a fi el insusi ghidat catre un scop evolutiv, dar si mai interesant mi se pare ca toata aceasta tendinta de autoorganizare, are un sens evident, si pare a avea la baza o intentie, care conduce procesul catre ceva anume. Daca aceasta intentie ... (misterioasa) are un scop, noi ramanem niste aparitii necesare intr-un moment anume, cu o probabilitate mare de a ne atinge scopul.

Intrebari de genul "care este sursa intentiei?", si "nevoia de organizare si evolutie este a sursei intentiei sau a materiei pentru a ajunge constient in sursa" ...... ar complica nelimitat discutia si am intra brusc intr-o stare de fior mistic, insotit de dorinta de vedea lumina in acesta misterioasa cale a manifestarii vietii.

Anonim spunea...

nu crezi ca tocmai existenta acestui mister este imbold pt. fiecarea indiferent ca alege o cale stiintifica sau mistica...oricum eu nu cred ca cele doua cai se exclud...chiar se completeaza...:)

suraj spunea...

man ma doare capul ...o minte mai complicata mai poti sa ai?...da na zodia pestelui isi intra in drepturi...si eu care credeam ca eu am o minte complicata...multumesc Doamne ca se putea mai rau...ufffffffffff

suraj spunea...

se completeaza cele doua cai daca mintea celor stiintifici si mentali mai lasa loc si maratilor de ,istici, poeti, artisti..si stiu ce spun...mai rar mentali care sa mai lase loc si la asa ceva...completare...usor de spus dar vai ce greu de facut...mentalii si stiintificii vad pe mistici si artisti cu capul in nori nerealisti ...greu mintea permite interventia mistica a unui om de alta factura...asa de rare cazuri incat ....par basme

Anonim spunea...

E clar ca materia stie si vrea…ramane un mister cum si de unde, mister care merita sa fie trait… unde am ajuns pornind de la "return to innocence" ... uneori indiferent de unde pornim tot aici ajungem :)) cu cat studiezi mai atent tot ceea ce te inconjoara indiferent ca este structura, proces fiziologic sau psihic cu atat ramai mai uimit in fata de "the default setings" :))