miercuri, 15 octombrie 2008

16 octombrie

Viata are un sistem circular foarte complex de recompensare a fiintelor vii atunci cand sunt orientate si actioneaza catre viata dar mai ales spre  imbunatatirea acesteia.

13 comentarii:

Ovidiu spunea...

Ca sa fiu mai clar in ce voiam sa transmit, pentru ca principiul e fundamental si merge pana la explicatia unor fenomene care aparent nu au nici o legatura cu ce discutam in celalalt topic
Glosar:
Program genetic principal – supravietuirea speciei la infinit si upgrade-ul genetic; aici intra in ordine ca prioritate: 1- supravietuirea individului, 2 – a familiei ca grup restrans, 3 – a grupului extins, 4 – a omenirii;
Program genetic secundar – supravietuirea suportului necesar pentru supravietuirea la infinit – a faunei si a florei;
Program genetic sursa – supravietuirea si imbunatatirea existentei materiei si a universului – incluse in matricea dupa care se configureaza gena si viata insesi.
Toate acestea vor deveni scopuri ale mintii.
Programele genetice principale sunt inscrise in legaturile din cadrul ADN-ului, dar modul de configurare al acestora, felul in care atomii se combina, reactiile care se creeaza pentru aparitia vietii in orice moment apar conditiile prielnice, sunt scrise in structuri mai fine decat atomii, probabil mai fine decat electronii sau protonii, sau chiar mai fine decat particulele ce constituie protonii. Sunt probabil particule informationale, care foarte posibil sa fie unde, vibratii sau ceva mai fin de atat. In acest caz ele nu exista doar in materia vizibila ci in tot universul. In felul acesta putem considera ca sursele matriceale ale vietii sunt in orice punct din univers simultan, si ca acesta este constituit din viata in diverse forme de organizare ale ei.
Cu cat sunt accesate programe mai esentiale si apropiate de cele matriceale cu atat trairile individului si rezonantele acestora se apropie de nivelul vibrational al acelor particule informationale, algoritmi, unde, vibratii sau orice alt mod de structurarea ar avea informatiile sursa ale vietii.


1. Genele sunt programate pentru supravietuire la infinit si upgrade pe linia lor. (exemplu: atunci cand ai un partener cu care prelungesti linia esti multumit, cand ai un partener genetic mai bun, esti foarte fericit(recompensat puternic de propriul corp).
2. Daca faci copii esti multumit, dar esti implinit daca le asiguri un trai mai bun decat al tau (upgrade de mediu). – upgrade-ul de fapt creeaza cea mai intensa stare de fericire si are sistemul cel mai puternic de recompensare.
3. Ele sunt constiente de ele insele si au sistemul lor prin care au grija de ele insele stiu cat vor trai, mai putin le intereseaza de individ. (instinctiv omul aduna valori materiale chiar daca nu poate lua nimic in mormant, genele lui il recompenseaza daca face asta, pentru ca ele stiu exact ca aici vor trai mult si bine, si trebuie sa aiba cu ce).
4. Genele sunt insa niste rezultate la randul lor si nu au programele sursa in ele, sursa lor este in alte structuri componente. Am putea spune ca in proteine, sau in legaturile dintre proteine sau in alta parte, dar e clar ca matricea dupa care se leaga ele nu este in ele, ci este undeva in fiecare dintre componentele ei.
5. Matricea de configurare a genei are o alta structura si o alta sursa evident, dar aici nu pot fi decat presupuneri si teorii, asa ca nu vom continua demersul.
6. In individ sunt manifeste atat scopurile si modurile de recompensa pe linie strict genetica, dar sunt si incluse in programe si celelalte scopuri ale sursei matricei genei, programe din ce in ce mai bazale.
7. Programele bazale existente de dinaintea configurarii genelor, sunt resimtite in corp mult mai bazal si integrate in corp. (intr-un fel simti cand vorbesti cu o persoana placuta, si altfel atunci cand tara ta e salvata de o invazie straina).
8. Tot intre programele principale ale genei sunt si cele incluse in genele anterioare dezvoltarii antropologice – supravietuirea celorlalte specii si ale vietii vegetale, aceste programe sunt mai vechi si cu cat sunt mai vechi cu atat sunt resimitite ca recompense spirituale din zona mai profunda, mai bazala a programelor,( adica atunci cand faci ceva si salvezi viata balenelor de exemplu resimti un fior inaltator). Acesta e integrat in corp mai esential.
9. In momentul in care un om se roaga el chiar daca nu a realizat un upgrade genetic intra in contact cu programele de imbunatatire a vietii. Rugaciunea este un mod de conectare la acele programe, iar ele atunci cand sunt identificate ca si scop ofera o recompensa motivationala (fericire motivanta) pentru a le transforam in actiune, dupa ce le transforma omul in actiune corpul ofera o recompensa de indeplinire (fericire implinire). Aceste programe active duc la stari neurohormonale specifice, de regula bazale sau sursa, pentru ca in rugaciune se urmareste imbunatatirea vietii la modul general, iar trairile cu care este recompensata persoana sunt din cele resimtite la un nivel general in corp, am putea spune ca reconfigureaza modul de functionare al proceselor neurohormonale. De aici si trairile asa zis inalte, mobilizarea si deblocarea emotionala – in aceste conditii emotiile sunt deblocate pentru ca sunt corect orientate, si prin urmare foarte multe zone ale creierului devin active, iar acesta dezvolta proprietati radio active.
Daca programele vitale nu sunt identificate, iar omul are scopuri care nu coincid cu viata si imbunatatirea acesteia, emotiile se mentin blocate, pentru ca altfel ar deveni surse de energie prost orientate si cu potential distructiv. Ele se autoblocheaza si in acelasi timp limiteaza si accesul la anumite zone si functii din creier.

Anonim spunea...

Asta ne spune si Isus Hristos prin Parabola talantilor. Cel care nu a sporit ce a avut a fost aspru pedepsit si dojenit.Cel care a dublat ce a primit a fost dat ca exemplu.Totusi eu am o nelamurire. de ce cel care a primit cel mai putin si care de frica sa nu piarda si ce a primit nu a investit talantii in nimic.De ce este specificat acest lucru?

Ovidiu spunea...

Interesanta corelatie, daca ma intrebi pe mine, eu cred ca este o mica lectie de management, in care toti au anumite resurse la dispozitie - interioare si exterioare, si numai "inmultirea" lor poate fi acceptata si recompensata. E un fel de cale unica si anume evolutia, iar stagnarea sau intentia de stagnare este involutie si cadere. Programele evolutive de imbunatatire ale vietii sunt continue si incercarea de la a le opri sau de te deconecta de la ele e ca si cum te-ai pierde pe tine, inseamna cadere, autodistrugere. Omul are dreptul sa stie cum se ridica si in ce fel se autoanihileaza, ulterior este liber sa aleaga.

Anonim spunea...

legat de statusul initial… e adevarat ca suntem capabili sa recunoastem aceasta legatura care exista intre cauza si efect si pe care o numim recompensa si ca totul parea a fi construit in natura dupa acest tipar…dar ma intreb daca asta nu este doar un modul in care putem noi percepe relatiile care exista in natura cu ajutorul organelor de simt , intuitie si a neuronilor pe care le avem…este interesant spre exemplu cum pt. unele reptile vazul inseamna de fapt caldura emanata de corpuri si pe care ele o pot percepe vizual sau cum pt. altele un tziuit enervant pt. noi, reprezinta un sistem complex de informatii prin care pot localiza prada, avertiza despre dusmani si multe altele… ceea ce vreau sa arat este ca acelasi stimul teoretic aceeasi realitate se prezinta in mod cu totul si cu totul diferit…asta legat de status…acum cu privire la coment …as avea cateva mirari :)

Anonim spunea...

programul genetic sursa…mi-a placut notiunea si ideea ca exista un astfel de program care sa urmareasca supravietuirea si imbunatatirea materiei…si ma intreb oara cum a aparut matricea aceasta si care sa fie natura ei… si la ce te referi cand folosesti termenul de matrice la un sistem de codificare?...si daca este asa ce sursa are ?

Anonim spunea...

legat de gene…unitatea de codificare de la nivelul lor adica codonul are aceeasi corespondenta in toata lumea vie adica acelasi codon va determina legarea aceleiasi subunitati intr-o proteina la toate organismele vii lucru care arata cu certitudine ca la baza tuturor organismelor sta de fapt ceva mai subtil decat materia si anume informatia dar aici apare impasul pe care nu inteleg daca teoria ta destul de complexa il poate rezolva si anume cum poate informatia sa existe in lipsa materiei daca ea inseamna in fapt o un anumit aranjament al unor structuri ce pot si recunoscute apoi si interpretate de toate celulele?

Anonim spunea...

Sub ce forma ar fi putut exista aceste programe bazale aparute inaintea genelor? In sine ideea acestor programe e coerenta si modul in care ele ar functiona dar totusi… e greu de explicat cum pot aceste programe sa aiba scop in sine…ca si cum aceste programe ar fi entitati ?

Anonim spunea...

referitor la rugaciune ca un tip de program bazal care ar duce la imbunatatirea vietii per asamblu…ma gandesc ca de-a lungul timpului programele astea ar trebui sa evolueze si ele odata cu modificarea conditiilor de mediu care le determina exprimarea …si daca stai sa interpretezi putin rugaciunea si-ar fi pierdut din scop ca societate ca sa asiguri resursele necesare supravietuirii si ungrade-ului genetic trebuie sa fii egoist, sa acumulezi mult si sa te asiguri ca transmiti lucrurile astea mai departe…pe cand starea de rugaciune se opune acestui lucru in principiu…caci te face mai putin selfish…mai dornic de a asigura supravietuirea celorlalti decat a ta…?

Ovidiu spunea...

Cred ca toata lumea asteapta cu sufletul la gura continuarea acestei discutii tenisonate si revelatoare in acelasi timp :)))). Dar asteptarea merita, pentru ca in curand se anunta noi dezvaluiri senzationale.
Cred ca ar trebui construit un sistem intreg pentru a explica toate legaturile, adica aceste putine legaturi... dar exista doua riscuri majore... care nu vor fi mentionate aici

Ovidiu spunea...

Acest mesaj este un pamflet si va rog sa il tratati ca atare. Sursa sa consta in intrebarile provocatoare ale unei prietene la fel de provocatoare si fara de care nu ar exista o evolutie consistenta a ceastor idei.
Intr-o anumita masura informatiile preced materia si energia, adica informatia are nevoie de un suport energetic pentru a fi inscriptionata pe ceva. Atunci cand e vorba de suportul material e cel mai simplu mod de inscriptionare a informatiei, dar materia dupa cum s-a demonstrat stiintific este mai mult spatiu gol, electronii si protonii fiind particule foarte mici care se rotesc unii in jurul altora, iar acestia reprezinta condensari de energie + sau -, mai putin conteaza prin urmare ceea ce vedem noi, ca material, pentru ca in esenta este energie si spatiu gol. aceasta energie nu se poate configura in anumite structuri cum sunt protonii sa electronii decat dupa anumite reguli extrem de precise, dupa cum sunt si reactiile chimice de altfel, deci sunt imbinari de informatie, iar plusul protonului, la o adica este nu o energie, cat o energie de un anumit sens, adica o operatie matematica, sau o informatie. Desi suna a discurs exagerat si fantastic, daca materia reprezinta energie condensata, energia ar putea fi informatie condensata intr-un anumit fel, iar aici nu mai trebuie sa stabilim care este suportul informatiei atata timp cat ea insesi il creaza prin condensarea ei in forme de energie.
Daca informatia este sursa energiei, iar materia modul in care energia condensata prinde forme, atunci nu are sens sa ne intrebam care este suportul informatiei atunci cand vine vorba de constituirea unei gene. Iar referitor la intrebare nu e vorba de o informatie recunoscuta de celule, ci cea care face ca celula sa se configureze intr-un anumit mod.
Viata nu este buna sau rea in sine, dar orice imbunatatire a ei este recompensata.
Programul de creatie a existentei are doua obiective principale: acela de supravietuire si cel de imbunatatire (upgrade), daca la creatie Dumnezeu a spus: Sa fie lumina - program creatie supravietuire, programul de upgrade si imbunatatire ar fi sunat ceva de genul: Sa fie din ce in ce mai multa lumina si din ce in ce mai mult orice.
Ingerii si sfintii ca fiinte superioare si spirituale (nemateriale) au ca scop tot imbunatatirea vietii (la toate nivelurile). Cu cat sunt mai conectati la acest program cu atat urca mai sus in ierarhie si obtin functii de coordonare a altor entitati. Ideea e ca prin aceasta coordonare, entitatile coordonata sa inteleaga cat mai bine acest program, sa se conecteze la el, pentru ca apoi sa poata avea acea ghidare automata, naturala, putand ghida la randul lor. Deci programele nu sunt entitati, dar entitatile se pot conecta la el, iar pe aceasta conectare ele apropiindu-se tot mai mult de sursa programului, putand crea la randul lor matrici pe baza intelegerii programului(SF).
Daca e sa reconsideram informatia de mai sus, ca energia este informatie condensata intr-un anumit fel, sau configurata intr-un anumit fel, atunci lumina divina, perceputa ca o energie pozitiva foarte puternica, va fi in esenta o cantitate uriasa de informatie esentiala, iar iluminarea va fi procesul de intelegerii a programelor, obiectivelor, si modurilor de indeplinire a lor (planul). Asimilarea acelori informatii va fi secventiala, dar entitatea care le-a asimilat va deveni sursa a acelor informatii, putand crea la randul ei fenomene de iluminare direct proportional cu gradul de asimilare sau conectare cu acele programe(termenul e destul de limitat).
Scopul rugaciunii este mai degraba conectarea cu aceste programe decat ajutarea concreta a lui X sau Y desi o includ. Intelegerea programelor investeste pe cel ce le asimileaza cu o putere mult mai ridicata, iar binele pe care il poate face este la alt nivel atunci cand patrunde informational viata, configurarea ei matriceala si eventual cum poate actiona asupra ei. (ca exemplu ar fi obtinerea puterii de vindecare – nu ca obiectiv ci ca efect al conectarii).
Upgrade-ul genetic este doar modul de exprimare a celui de imbunatatire a vietii la nivelul fiintelor vii, si nu se rezuma la asta. Conectarea cu acesta se face in mod diferit la varste diferite, pentru ca orice etapa care este ratata, desi persoana este pedepsita (stari negative si conflict interior create de propriul corp), ea poate continua prin alte mijloace. Interesant este ca aceste mijloace diferite sunt in functie de varsta si la fiecare alta varsta ele par cele potrivite. Asta determina conflicte de idei intre generatii, fiecare conectandu-se in alt mod la program, fiind foarte convins ca are dreptate (nu mai intram in detalii desi e interesant de discutat). In mare, conectarea la program merge secvential de la imbunatatirea strict a liniei genetice, apoi la sustinerea si imbunatatirea vietii grupului restrans, a grupului extins (tara), a speciei (omenirii), a vietii (fauna, flora), apoi a materiei si a universului. Ele apar ca prioritati diferite la varste diferite, desi pot exista si mutatii in atitudine si cronologia ei fireasca.
Inca ceva :D
Interesant este ca cele doua obiective de supravietuire a creatiei si imbunatatire a ei continua intra la un moment dat in conflict: evoluezi sau dispari. Inertia supravietuirii, care intra in conflict cu dinamismul imbunatatirii ajunge intr-un punct in care determina aparitia „raului” – program de downgrade, care urmareste mentinerea acelei stari de agregare ce face posibila supravietuirea la infinit. Adica supravietuire la infinit pe acelasi nivel. Pentru ca stagnarea nu e posibila, programul capata noi obiective din ce in ce mai complexe dar care raman subordonate obiectivului initial – acela de supravietuire la infinit. Acesta e preferat comparativ cu cel de upgrade ce poate duce la extinctie prin insasi dinamica lui. E inedita perspectiva desi nu e foarte clara.
Nota: cele doua obiective – supravietuire si upgrade – nu sunt unice, desi precizarea nici nu mai trebuia facuta.

Anonim spunea...

Este clar ca energia e o forma a materie si ca informatia este cea care face posibila manifestarea acestor realitati… totusi INFORMATIA este un termen abstract…natura ei este totusi mister si am senzatia ca ramane in mare parte astfel… cred ca spriritualitatea, orice forma a ei, este un mod in care ne putem apropia de ea…sau probabil ca sunt infinite forme de a ne apropia de ea asa cum si ea este infinita…
Ma gandeam totusi la formula asta a ta “sa fie lumina vs. sa fie din ce in ce mai multa lumina” …ma gandesc ca ea(informatia) e deplina in sine insasi, nu ar avea nevoie sa evolueaze, nu ar necesita upgrade … formele ei, materia si energia, pe care le foloseste pt. a ne deveni noua inteligibila, da se upgradeaza mereu …cel putin asa cred eu….

Anonim spunea...

Si inca ceva, in lipsa materei si energiei informatia exista totusi, nu ?

Ovidiu spunea...

Mi se pare interesant punctul de vedere. Daca ar fi sa ne referim contextual la "sa fie din ce in ce mai multa lumina", lumina ar fi energie capabila sa contina din ce in ce mai multa informatie, deci upgrade-ul ar fi al energiei.
Daca informatia are nevoie sa evolueze ... probabil ca da. Iar daca o luam biblic, si acolo spune "la inceput a fost cuvantul" poate se desprinde ideea ca el era perfect, si daca informatia ar trebui sa evolueze ... se intelege ca Dumnezeu ar trebui sa evolueze, sau ca el ar evolua.
O alta intrebare fireasca este: daca El a creat acest principiu ca fiind fundamental creatiei sale, asta ar insemna ca acest principiu il exclude total pe El ca si creator? Eu cred (si asta e doar o parere) ca NU, adica evolutia e insasi esenta si naura Lui, si se aplica oricarul nivel. Chiar si programului de upgrade, care este tot o un set informational, ar putea fi imbunatatit.
In ce priveste daca informatia exista si in afara energie sau materiei, e evident ca da. In principiu, ar trebui sa aiba un suport, dar acesta poate fi format si din altceva decat din energie, ci din ceva mai subtil. Dar mai departe pot fi doar speculatii ca si pana acum.