joi, 14 februarie 2008

14 februarie

hai sa nu mai fim perfecti, hai sa nu mai fim cei mai buni, hai sa ne iubim mai mult

4 comentarii:

Roxana spunea...

Ai grija cu cine te iubesti:-)))...acum serios...hai sa ne iubim mai mult vorba ta, ca asa o sa fim si mai buni, nu?

Unknown spunea...

Indemnul tau tradeaza o ardoare exuberanta; dar suna nelalocul lui datorita dozei de banal, comun si obisnuit (parca ai zice "hai la o bere!") iar cuvantul iubire trebuie plasat dincolo de obisnuit si de comun.
Hotarat lucru! Ne indragostim pentru ca dorim sa ne regasim in cineva frumos, spiritual, inteligent, deosebit etc., dorim sa evadam din noi insine facand abstractie de slabiciunile, neputintele, micimea noastra, pentru a ne umple de tot ce e in celalalt. Cand apare acel sentiment de indragostire, fiecare e aproape hotarat (fara a-si da seama de fapt de acest lucru) sa gaseasca sau sa plaseze, sa creeze sau sa simuleze in celalalt calitati ce l-ar apropia de ideal. Si totul e atat de subiectiv!!! Nu ti se pare ciudat sa descoperi ca devii brusc fascinat de o anumita persoana, ca acea persoana minunata, nemaipomenita, adorabila, irezistibila, extraordinara etc. te urmareste obsesiv si ca doresti in acest timp un fel de...desavarsire? E minunat si inspaimantator in acelasi timp!
Numai ca indragostirea e altceva decat iubirea. Sa crezi in posibilitatea trairii unei iubiri adevarate, profunde, autentice, durabile e poate dovada unei naivitati adolescentine. Iubirea ar trebui sa insufle o teribila tensiune, cautare febrila, forta si patima ce ar duce la trairea intensa a emotiei contopirii intr-o singura fiinta, implinirii in celalalt si a celuilalt in tine, simtaminte ce nu pot fi convertite in vorbe, cu atat mai mult cu cat orice verbalizare in acest context e periculos de apropiata de cliseu, de sablon.
Si totusi "iubind ne-ncredintam ca suntem" (Blaga) dar cred ca e dat in lumea asta sa intalneasca adevarata iubire doar unor alesi...

Unknown spunea...

Despre iubire numai de bine. Nimic nu e mai frumos decit iubirea indiferent de forma pe care o imbraca. Poti sa iubesti in multe feluri dar important este sa iubesti. Pararea mea...

Anonim spunea...

*Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti* este un indemn al lui IISUS catre crestini, atat de vechi, parca de cand lumea. Cred ca aici sta tot misterul: iti doresti, atunci cand iubesti sa fii cel mai bun pentru ca persoana iubita sa te remarce si sa aprecieze acest lucru, iar in momentul cand te indragostesti de cineva, la randul tau doresti ca acesta sa fie cel mai bun, ca tu sa fii mandru de alegerea ta si toata lumea sa se poata bucura pentru tine. Cu perfectiunea, este mai greu pentru ca nu a fost descoperita inca. Dar se studiaza .