duminică, 17 februarie 2008

17 februarie

Fixarea barbatului pe o singura femeie este iubire atunci cand e reciproca si e cel mai scurt drum spre frustrare si blocaj in orice alte conditii.

6 comentarii:

Unknown spunea...

Asta doar daca nu exista alte piedici, interne sau externe.

Anonim spunea...

Fixare?!Nu trebuie sa fie atractie in primul rand?Faza cu fixare e prea dura!Parca am fi in jungla si masculul pandeste prada,o fixeaza!Sau te referi ca i s-a pus "pata".Crezi ca ajungi atat de repede la frustrare si blocaj?
Ai "fixat" pe cineva si ai ajuns la frustrare si blocaj sau zici si tu asa in general?

Anonim spunea...

...doar ca ideea mesajului e in partea nescrisa...

Roxana spunea...

Si cu femeia cum sta treaba:-)?

Anonim spunea...

Daca femeile sunt fiinte sociale, pe lanaga orientarea spre o persoana unica, relatiile sociale le dizolva frustrarile...... dar sa nu uitam ca avem si destule exceptii :D.

Unknown spunea...

Daca e fixare sa inteleg ca sunt depasite de ceva timp etapele de atragere a atentiei, trezire a interesului, provocare a dorintei.
E ciudat si frustrant oricum, daca e sa te gandesti ca sansa (sau cine oare?) decide asupra carei persoane iti indrepti privirea, dorinta...Si cat timp ramai fascinat, sedus de acea persoana?
Oricat de mult am incerca sa trisam, ar trebui sa recunoastem ca adapostim in noi emotii contradictorii, dorinte nespuse, cautari disperate, furii infantile, fantezii ciudate, ametitoare rasuciri catre sine etc. Daca ar fi sa ne autoexaminam cu maxima responsabilitate ar trebui sa fim coplesiti de nestatornicia, de ambivalenta si instabilitatea noastra. Nu e ingrozitor faptul ca azi esti capabil sa te sacrifici pentru persoana de care esti ingragostit, iar peste un timp e posibil sa devi indiferent sau chiar sa detesti acea persoana? Si de cate ori "iar si iar" se repata intr-o viata acest fapt? Asa incat fixatia aceasta e mai degraba o promisiune facuta tie insuti prin care vrei sa te convingi ca acea persoana e speciala si ca merita toata atentia, toata inima ta. Intra aici in joc un fel de precautie pe care o ia fiecare dintre noi tot dintr-un soi de egoism, poate pentru a alunga inspaimantatoarea posibilitate ca imaginea pe care ai construit-o despre persoana de care esti indragostit e posibil sa fie doar rodul unei dorinte de a o vedea asa cum vrei si ca nu are prea mare legatura cu realitatea.
De frustrari si blocaje avem parte oricum, importa insa ceea ce ai simtit, trait, gandit, facut atat timp cat ai fost indragostit...